čtvrtek 9. dubna 2015

Anarchistický knižní festival III

Anarchistický knižní festival III

Kdy: 9. květen 2015
Místo: Autonomní sociální centrum Klinika, Praha
Start: 11:00
Vstup: Dobrovolné

Workshopy a přednášky:

kolektiv Spina (Polsko)
CrimethInc – Změnit všechno: Anarchistická výzva (USA)
Toy_box
Kolektivně proti kapitálu
Anarchistická federace

Stánky:

Active distribution (Londýn)
CrimethInc (USA)
Nakladatelství Pravěk
Broken books
Nakladatelství anarchistické federace
Asociace Alerta
Kolektivně proti kapitálu
Anarchistická federace
Anarchistycký černý kříž
básník Ticho
Lovegood distro
Music For Liberation distro

AUTONOMNÍ SOCIÁLNÍ CENTRUM KLINIKA
CZ
Anarchistický knižní festival letos proběhne v sobotu 9. května od 11:00 do 20:00 v autonomním sociálním centru Klinika na pražském Žižkově. Již tradičně se na něm představí vydavatelé a distributoři anarchistické literatury nejen z Česka a Slovenska, ale i ze zahraničí.

Festival není jen prodejní prezentací knih a literatury. Je především místem setkávání, kde můžete tváří v tvář potkat nejen malé vydavatele a autory, ale i nejrůznější organizace, kolektivy a uskupení z širšího okruhu antiautoritářského hnutí. Místem, kde se lze seznámit s lidmi z masa a kostí a poznat tak organizace a kolektivy jinak, než z prohlášení na webových stránkách, místem, kde lze navázat nové vztahy a přátelství, místem, kde lze domlouvat nové projekty a spolupráci.

Vedle prezentačních stánků jsou pevnou součástí bookfairu i přednášky a workshopy. Ani letos nás nemine prezentace amerického kolektivu CrimethInc, který se na bookfairu zastaví se svým novým přednáškovým a diskusním turné Změnit všechno: anarchistická výzva. Zajímavý jistě bude polský kolektiv Spina, zabývající se především rozhodovacími procesy a vnitřním fungováním kolektivů a organizací. Anarchsitická federace v rámci festivalu připomene osobnost Michala Káchy, který v Jeseniově ulici bydlel.

Další program se tvoří a bude průběžně doplňován.

Veškeré informace naleznete na: http://anarchistbookfair.cz/
 

Žádné komentáře:

Okomentovat