úterý 14. července 2015

Pravěkfest IV

Pravěkfest IV


Kdy: 2. - 3. říjen
Místo: Exit-Us, Praha
Start: 19:00
Vstup: 100 (jeden den) /150kč (oba dny)

Line-up:

Victims of Classwar (blackened crust)
Trutzwall (Pounding black metal)
Klutz (violence)
Black Aspirin (slugde/crust)
Hrobokop (metal/crustpunk)
Mečem Naplocho (fastpunk)
Paregorik + ~ˇ^ˇ~ +Uncle Grasha’s Flying Circus (noise impro)

Spreading Dread (thrash metal)
Amoclen (grindcore)
King Keporkak (stoner/sludge hardcore)
Madafaka (deathcore)
Menstrual Soup (grindcore)
Dirty Piss Fuckers (grind/death/core)
S.N.B. (violence noisepunx) 
Bambulkyne Dobrodružstvá (gore’n’roll)

  


Čtvrtý ročník festivalu UG sdružení Pravěk je tady! Opět se bude jednat o benefiční akci, kterou můžete podpořit náš společenský aktivismus za svobodný a neautoritářský přístup nejen ke kultuře. Opět se bude jednat o dvoudenní akci plnou extrémní muziky a hluku!

Pravěk je projekt fungující jako nezávislé DIY literární sdružení, které pomáhá mladým autorům vydat jejich díla do světa bez čekání ve frontě a plazení se před komerčními vydavateli. Už svou existencí protestuje proti faktickému omezování možností provozovat nezávisle DIY kulturu.
http://www.pravek.eu/

Vstup 100 kč na den, 150 kč dva dny.

Pátek 2. 10.
od 19 hod.

Victims of Classwar (blackened crust)
Byli loni a budou i letos! Kdo měl čest tuto kapelu vidět naživo, určitě chápe, proč jsme je oslovili i tentokrát. Zvuk jako valivá hmota řezavého temného dehtu okořeněného až Švankmajerovským lidským hnusem rozsekaná palbami bicích, k tomu angažovaný obsah a DIY do morku kostí. Co víc si přát!

Trutzwall (Pounding black metal)
Hodně drsná a obskurní záležitost, která se k nám valí z Drážďan společně s Victimy. Jste-li milovníky klasičtějšího blacku (a nejste žádnými hnusnými fašouny, samozřejmě), pak vám Trutzwall jistě sednou!

Klutz (violence)
Pro milovníky ultrarychlých sypaček nemusíme myslím tuhle kapelu představovat. Pro vás ostatní vskutku reklamní varování – dlouhodobý poslech této smečky může způsobit alzheimerovu chorobu! K tomu obligátní: „Možnost si vybrat neznamená svobodu!“

Black Aspirin (slugde/crust)
Tahle banda složená ze zkušených harcovníků z kapel jako Slavery či Encore si za svou poměrně krátkou aktivní dráhu vydobyla značné renomé. Valivý sludge přecházející do hardcore-punkových pasáží podobných třebas Hellshock je přesně to, co nám v paletě žánrů na Pravěkfestu scházelo!

Hrobokop (metal/crustpunk)
Užijte si svůj konec života – je tady Hrobokop! Postrach všech pražských revizorů a věrný obveselovatel mnoha DIY street party. Peklo je na zemi a nebe je hluk!

Mečem Naplocho (fastpunk)
Z demáčů této ultrarychlé bandy se správci z youtube pokakávají. Nutno ještě dodat, že za kytarou poznáte autora knihy „Další zbytečné kecy,“ Vinarda, z věrné Pravěké bluesovky Strýček Zvrhlík.

Noise improvisation – Paregorik + ~ˇ^ˇ~ +Uncle Grasha’s Flying Circus
Kolik přístrojů se dá ještě propojit, aby to publikum přežilo? Na tuto otázku budeme společně s touto likvidační skupinou noiserů hledat odpověď na konci prvního dne festivalu. Legendy se vraždí!
https://žádný odkaz na bandcamp, prostě se nechte překvapit!


Sobota 3. 10.
od 17 hod.

Spreading Dread (thrash metal)
Kvalita se prostě nezapře. I poněkud stísněné prostředí loňského Dr. Vojáka nijak neubralo síle této žižkovské smečce, jejíž nové album „Age of Aquarius“ se již blíží vydání. A je kurva na co se těšit! Kapela zdařile kombinuje křehčí progresivní pasáže s brutálními moshovacími nájezdy. Jsme velice rádi, že ji můžeme po roce znovu přivítat na našem festivalu!

Amoclen (grindcore)
Tak díky podobným bandám má tuzemský grindcore světovou úroveň! Liberecká sypačka Amoclen se dala po krátké pauze znovu dohromady, aby nás opět zavalila přílivem léčiv s roztodivnými účinky, i když převážně návykovými a způsobujícími psychotické stavy. Rozhodně jeden z tahounů letošního ročníku!

King Keporkak (stoner/sludge hardcore)
Po necelém roce aktivního působení v nové sestavě nejspíš není potřeba tuhle v bahně si libující bestii představovat. Jen dodáme, že na málokterou desku z domácí scény jsme se těšili tak, jako na chystané cédéčko King Keporkak!

Madafaka (deathcore)
Palby jaxviň, valivé riffy a neustálé skočné breakdowny, to je Madafaka. Moderní corovačky sice bohužel nezřídka skrývají prázdné hezounkovské pozérství a ukňourané vokály, tohle ale rozhodně není ten případ! Madafaka vás nakrájí a nahází do vegeguláše, tak se těšte!

Menstrual Soup (grindcore)
Poctivý, syrový a úchylný grindcore na Pravěkfestu již potřetí (letí to, co?)! V Menstruační Polévce plavou dva z nejaktivnějších členů Pravěku, kapela drtí své palby navzdory všem protivenstvím. Unás je ale dom, tak jí to dejme kurva najevo!

Dirty Piss Fuckers (grind/death/core)
Mladá kapela, která ale roste každým novým koncertem! Její styl se rozkládá někde na pomezí grindu, death metalu a deathcoru. Dejte si bacha, nebo skončíte na cévkování!

S.N.B. (violence noisepunx)
Esenbéčka po pauze znova aktivní (loni nám scházeli), ovšem ještě neotřelejší a hlučivější než předtím! A Ty Jando z osy, jestli se Ti zdá, že Ti hoří barák, tak věř, že se Ti to nezdá!

Bambulkyne Dobrodružstvá (gore’n’roll)
"Prišla stuhou previazaná škatuľka, a v nej bola, bola bola bola, a v nej bola, bola bola bola, Bambuľka, Bambuľka, Bambuľka, Bambuľka..." Tato večerníčková veselice ve stylu Squirophobic či Rompeprop je novinkou v naší "stáji talentů", vhodná pro všechny roztomilé chlípníky!


Žádné komentáře:

Okomentovat