pátek 10. června 2016

Pravěkfest V.

Pravěkfest V.
Benefiční festival UG sdružení Pravěk

Pravěkfest popáté a pokaždé jinak! Tentokrát se festival stane hnízdem těch nejdivnějších, nejavantgardnějších a nejzběsilejších žánrů, jaké se dají vůbec najít, především tedy o pátečním večeru. Ovšem nebojte, v sobotu se najde i nějaký ten klasičtější syrový hardcore!

Benefiční a DIY tvář festu zůstane pochopitelně zachována, opět se po pokrytí potřeb k naší práci podělíme o výdělek s Food Not Bombs, nejspíš podpoříme i nějakou sbírku pro uprchlíky, jejichž trápení nejspíš ještě po nějakou dobu neskončí. Vstupné nejspíš půjde lehce cenově nahoru, ale troufáme si tvrdit, že v našem případě s inflací přichází i vyšší kvalita, he he!

Pravěk je projekt fungující jako nezávislé DIY literární sdružení, které pomáhá mladým autorům vydat jejich díla do světa bez čekání ve frontě a plazení se před komerčními vydavateli. Už svou existencí protestuje proti faktickému omezování možností provozovat nezávisle DIY kulturu.
http://www.pravek.eu/

Vstup:
200 Kč – pouze pátek
150 Kč – pouze sobota
300 Kč/dva dny.

Dekorace by Markar

Info in English will soon follow!

Pátek 30.9.
od 19 hod.


Totenwald (dark wave/post-punk, DE)

Skvadra imigrantů se valí na Prahu z berlínských squatů, přinášejí temnou a niternou post-punkovou atmosféru klasiky Joy Division, ovšem okořeněnou o notně dekadentní vizáž! To nejzběsilejší z punku, riot grrrl, gotiky a dystopie. Ženský vokál, bicí automat, nadýchaný sound s vhodně sedící dávkou extravagance a experimentu, prostě „wrong place wrong time“!

Nac/Hut Report (avantgarde, PL)

Zvukově jedinečný projekt ovlivněný předválečnou avantgardou, který je fakt těžké žánrově zaškatulkovat. Nac/Hut Report zní trochu jako hodně znoisovaná Björk či Jarboe, tedy čisté ženské vokály a hypnotické elektro-noisové smyčky, které se postarají o hutnou atmosféru, jež v prostoru jako FAMU vynikne o to výrazněji!

Breit (stoner rock/doom, DE)

Na poslední chvíli se přidává i tato potemnělá psychedelie z ženským vokálem z Lipska! Zhulené riffy, ladný zpěv, prostě hypnöza jaksepatří!

Smuteční Slavnost (black metal)

Tuto nadějnou domácí antirasistickou blackovku neminuly náročné změny v sestavě, nyní je však již kompaktní a její aktuální pojetí opět kouzlí temnou a uřvanou atmosféru klasik jako AST, Downfall of Gaia či Altar of Plagues.

nulajednanulanula (post-hardcore)

Uřvané emíčko v krutopřísně syrovém pojetí, tato kapela má zatím na kontě jen jeden demáč, ovšem natolik autentický, že by jí mohly závidět i lecjaké provařené vybrnkávačky. Merch kapely si navíc můžeš pořídit za dobrovolnou cenu, prostě nekomerce a DIY v praxi, na takovou kapelu jsme čekali!

Uncle Grasha's Flying Circus feat. Brigitte Roussel (avantgarde nun-noise)

Kdo kdy potkal maskované jeptišky libující si ve světových diktátorech, ten ví, že hudba skončila na Vražedných polích. Před vrstevnatými hlukovými sekvencemi tohoto einsatz koNuNda prostě neutečete, budete se cítit, jako by se na vás řítilo 500 vlaků naložených tanky. Tentokrát jeptišky posílí mesiáš soudobé avantgardy Brigitte Roussel, která je potomkem spirituálního spojení Josephine Bakerové a Tetsua :-)
Mava (Lo-Fi classical music)

Má mít soudobá minimalistická vážná hudba místo na festivalu, který je zasvěcen převážně bordelu? Jednoznačně ano! Ladné melodie v zadumaném hávu, intelektuální muzika, jež ovšem chytne u srdce. „Název stavu pocitu neukončujícího. Hotový manifest za právo nepoddajnosti.“ Prostě ano!


Afterparty:

The Prostory Revival (acid/rave/noise)

Improvizační jednotka - básníci bez hranic. Feťáká muzika. Teď můžeš všechno. Teď jsi skutečně dospěl. Ta kaše je studená, ale táborák hřeje. Padá atom něco si přej. Kouříme čaje a šalvěj a opět házíme vše do koše. Tato země není naše a nebude to ani ta příští. Padá atom, něco si přej. Slunce je čaroděj a ty měsíc co tone v rybníku. Chytám tě za ruku. Změnila se v rybu. Tak strašně ráda stárnu. https://soundcloud.com/acidacid


Sobota 1.10.
od 18 hod.

Ekranoplan (dirty doom/grind, DE)

Představte si Venom rozmlácené bucharem na kousky, poté nasypané do míchačky na beton, po ztvrdnutí ponořené na 666 let do stále žhavého dehtu a nakonec resuscitované Lemmym jakožto obrovským transformerem - a máte Ekranoplan! Tuhle zlou špínu jsme chtěli dotáhnout už loni, ovšem časově to nevyšlo, ovšem tentokrát neuniknete!

Sheeva Yoga (powerviolence)

Dneska už klasika žánru powerviolence, v překladu znamená „cvičení se ztopořeným pyjem“. Kvarteto chacharů s účesy ala Walter Nowotny hraje rychle a stylově, navíc občas z toho vykoukne i trochu alternativy. Prostě „Achillova pata post-instantní společnosti“!

Klutz (powerviolence)

Paroubek v mlátičce, neboli powerviolence z Pardubic. Ani po loňsku nemáme dost. Pod maskou prázdno, ale jinak bordelu habaděj.

Massola (free jazz/noise core)

Minimalistické palby na bicí, chorobný vokál a ságo, zásahová jednotka antimuzikální akce, to prostě musíš. A pozor, možná dojde i na Surfující Bazooku, upřímně se bojte, aby k takové kolaboraci nedošlo, to byste nemuseli přežít!
Wreck Shit (hardcore-punk)

Syrové a hlučné písně o tom, že společnost tone v hromadě hnědých sraček!

Interpunkce (hardcore-punk)

Autenticita, srdíčko, politika, podpora projektů jako Food not Bombs, prostě dokud hrají kapely jako Interpunkce, tak punk mrtev nebude.

Tupé Ostří (hc-grind)

Surová sypačka bez poezie a nuancí. Pogo, politika a loktem do xichtu, co víc chceš kurva vědět?!

Vylitý Bráníky (speed noise punk)

Hnojník, jak má být. Ovšem žádné pozérské „na na na“ alko, přátelé! 7 minut čirého kanálu (podobnost časové stopy s nejmenovanými slovenskými cibulovými teroristy nejspíš čistě náhodná), jenž nám svou energičností chvílemi připomene jednak americké legendy Atrocious Madness, ale i hovno zpívající pod náporem elektrického proudu.

Lhostejnost (drone/dark ambient)

Dron ambient tak minimalistický, že to víc snad ani nejde. Není náhodou, že za ním stojí undergroundový hudebník známý z kapel a projektů jako Menstrual Soup, Uncle Grasha's Flying Circus, Forgotten Dawn, Den Lumíků či ~ˇ^ˇ~. Hypnotické houpání ve vakuu spirituální ztuhlosti. Když už není Marnost, přichází Lhostejnost!


Afterparty:

Olgoj Chorchoj Sound System (acid tekk)

Neunavitelní freečkaři, jež nevzdají žádnou party, ale zároveň jsou aktivní pro každou dobrou věc. Jejich kyselé bouchání a dunění uzavře festival, prostě AŽ DO PADNUTÍ!!!


http://www.pravek.eu/
http://praveknoisesection.blogspot.cz/
https://www.facebook.com/klubfamu/?fref=ts
http://bandzone.cz/koncert/402373-praha-klub-famu-pravekfest-v
https://www.facebook.com/events/1206066609403439/

Žádné komentáře:

Okomentovat